Sydney
We zijn al een paar dagen in Sydney en genieten er met volle teugen van. Na de hitte van Hong Kong is 20 graden van Sydney een verademing. We hebben een prachtig appartement op 15 km van Sydney aan de zee. Een tropisch terras met een outdoor spa en mega grote BBQ, een open keuken, een walk through kleerkast en een in suite badkamer - was dit niet waar ik van droomde. s Morgens in de tropische tuin ontbijten, 's avonds een BBQ by candle light. onze gastvrouw had een mega ontbijt voor ons klaargemaakt omdat we van een nachtvlucht kwamen. is dat niet schattig? Oh ja ik had pralines uit belgie mee. in australia mag je niets van voeding binnensmokkelen. ik dus braaf op de landingskaart aangegeven dat ik voeding binnenbracht - onmiddellijk doorgestuurd naar special security. een oude man staat al vriendelijk te lachen: What you've got love? A box of chocolates? Oh you can go straight through>Oh my you're staying 7 months> I hope you will have a splendid time in Australia mate.
Et voila dat is Australia.

Sydney is een bijzondere warme stad - heerlijk om in rond te strollen. Alleen de parkings zijn mega duur. maar ja dat nemen we erbij.
Gisteren een nationaal park enkele trails gedaan. Was dat zwoegen en zweten. Steil naar beneden - ja de boodschap "Some steep and difficult parts" was meer dan waar. Maar het zicht was dan ook awesome. We konden de hele baai zien. Prachtig. Naast de kaketoes was het eerste wildlife een monitor of een goanna van meer dan een meter lang (Ja Wibe dat is nog wat anders he dan de lizards in Madeira). Zijn gespleten tong uit zijn mond op zo'n 80 cm van ons.

Gisteren naar Manly beach gegaan. terug een leuke trail. In ons appartement hebben we digitale tv dus wij een avondje tv-kijken. nog iets dat we thuis nooit doen gezien we geen kabel hebben. onze mond viel open van verbazing toen we een interview met helmut lotti zagen - eerst dachten we dat een overgenomen europees interview was maar toen bleek dat het wel; degelijk een aussie reporter was die bij helmut thuis een lang interview afnam. het programma over den helmut duurde meer dan een uur, maar na 5 minuten hebben wij naar een film blood diamond gekeken.

vandaag 30 gr zo'n 12 graden boven gemiddelde. de stranden lopen vol en iedereen lijkt hier te surfen. met tiemtallen zie je ze in het water liggen wachtend op dee juiste wave.

morgen is het onze laatste dag in sydney en vliegen we naar sunshine coast