Op weg naar Noosa Heads
Maandag 14 september
Vandaag het vliegtuig genomen naar de Sunshine coast.
Alhoewel het vliegtuig maar vertrekt om 11u, vertrekken we om 6u45 uit ons appartement. We moeten door de spits naar centrum Sydney en vandaar uit nog eens door de spits naar de luchthaven. Op de radio horen we steeds weer hoe de verslaggever vertelt over de files, dus we zijn voorbereid. Trouwens een kleine anekdote over deze radio interventies over de files. Je hoort een real aussie mannelijke stem vertellen waar de files zich ophouden en op het einde rondt de verslaggever af met volgende “So when you're on the M1 you're facing a traffic jam but no worries right now in Woolworths you get 20% off on any beer you buy, so if you see a Woolworths just stop and grab some of tht fabulous beer and get 20% off on any beer you buy at Woolworths”. Stel je voor dat ze bij ons de verkeersberichten zouden afronden met een reclame voor bier.

Dus wij goed voorbereid op een drukke spits. Het is druk maar het verkeer blijft goed doorrijden, in Sydney city lijkt het zelfs zondag – zo weinig auto's. Om 7u35 rijden we car rental bedrijfje buiten, om 8u30 zijn we ingecheckt en door de security. Can you imagine?

Koffietje drinken – de meeste aussies drinken cafĂ© latte of cappucino. Er staan gigantische melkbidons in elke koffieshop en ze kijken je heel raar aan als Long Black vraagt. De koffie is echter vaak slap – je ze zijn echt niet gewoon om zwarte koffie te drinken. Ik heb al lang door dat een cappucino veel beter dan een long black. Nico blijft echter bij zijn gewoonte.

Virgin Atlantic zendt rechtstreeks uit, dus kunnen we de eerste 15 minuten van de finale van Kim Clijsters live volgen. Daarna moet je met jouw credit card betalen. Ja niet alleen Ryanair probeert uit alles geld te slaan. We besluiten dat we Kim mentaal zullen steunen maar niet verder zullen kijken. De vlucht is amper 1u30 minuten.

Daar wacht Paul op ons met een kaartje met onze naam op. Het eerste contact verloopt wat stroef – ja over wat moet een mens praten. We gaan naar hun appartement – een bijzonder modern en mooi appartement in Noosa Head – het oord waar iedere gepensioneerde met geld naar toe trekt.

Paul stelt voor om een wandeling naar de beach en national park te maken. Paul is gepensioneerd maar man ik heb mijn kieten mogen inwrijven. Het tempo dat hij wandelde – ik moest af en toe naar adem happen. En hij bleef maar doorgaan. Nico fluistert in mijn oor: zeg nu nooit meer dat ik rap stap. We zien 3 koala's – gelukkig hield hij even halt ...
Deze avond de campervan gezien. Het is een redelijke basic camper -maar het is een 4WD en het heeft alles wat het moet hebben maar in de Aussie way – weinig franjes – het ziet er allemaal een beetje bric en brac uit. Maar we hebben een groot bed, een gasbekken, water, douche, microgolf, oven, tv, ... echt alles wat we nodig hebben. De uitleg komt wat vlug. Maar het komt wel in orde.
Als Nico vraagt over rijden met een 4WD krijgt een een boek – oh lees eens de hoofdstukken over rijden in zacht zand and you'll be allright.
Right ...

Morgen gaan we de boot op, benieuwd of het ook zo snel zal gaan ...