Vrijdag 8 januari


Terwijl België de bitterkoude trotseert, blijven wij hier genieten van 30 graden. De laatste twee weken heeft het wel veel geregend. Logisch want Bruce en Jenni (een koppel die doorheen onze reis steeds weer tegenkomen en telkens wanneer we ze zien regent het) in de buurt. Maar de regen is niet zo erg iedereen wandelt gewoon op blote voeten in zijn boardies (Australies zwembroek) door de regen, want bij 30 graden is regen helemaal niet zo erg. Bovendien zijn alle aussies in de zevende hemel want regio's in Queensland waar sinds 2003 geen regen meer is gevallen, worden nu gekenmerkt door flooding. Maar dat vindt niemand erg.
We hebben de kerstdagen en oudejaars doorgebracht met Rod en Mimie en hun familie. Op kerstdag eet iedereen hier koude hesp (gesneden van een verse ham) en koude kalkoen (geen mens wil in deze temperaturen in de keuken staan koken). Ik heb tiramisu klaargemaakt. Het is wel vreemd om kerstdag met kerstversiering en kerstlichtjes te vieren in 30 graden op een terras, tussendoor in de zee te zwemmen.
Oudejaars hebben we doorgebracht bij vrienden van Rod en Mimie. Een hele avond pictionary gespeeld en om twaalf uur iedereen naar huis, dat is toch wel een zeer unieke manier om oudejaarsavond te vieren (wel grappig in het Engels spreekt men van New years eve terwijl de nadruk leggen op het oude jaar leggen zij de nadruk op het nieuwe jaar ;-)
Veel hebben we echter in de voorbij weken niet gedaan. Zeen fietstochtje van 60 km was zo wat het meest sportieve, vooral veel lezen want de lokale bibliotheek heeft een hele collectie van Nederlandse boeken en natuurlijk tussen de regenbuien door gezwommen en gebodyboard.
Morgenochtend nemen we afscheid van iedereen met een pannenkoeken ontbijt. Dan halen we de huurauto op en vertrekken we richting Brisbane om hopelijk de finale tussen Kim en Justine te zien.