woensdag 2 decemberVandaag zijn we toegekomen in Torrimolinos of het Benidorm van Australia: Surfers Paradise! Het is bewolkt en regenachtig maar toch zullen we straks met de fiets ons tussen het jong geweld begeven, want blijkbaar is de stad overvol van “schoolies” dat zijn de schoolverlaters die hier komen feesten. Een beetje zoals bij ons 100 dagen maar hier komen ze alllemaal naar het strand en duurt het iets langer dan één dag. Maar vandaag ziet het er wat triestig uit door de grijze wolken.
Nochtans heeft de zon de laatste dagen hard geschenen en was het echt zomer hier. In Coffs Harbour hebben we volop kunnen proeven van beach en surf leven. De redders zijn hier allemaal vrijwilligers verbonden aan een surf club en gezien de golven momenteel nog niet echt hoog zijn, amuseren ze zichzelf door in het weekend aan zeeroeicompetitie te doen. Het is indrukwekkend, honderden grote roeiboten liggen in de branding op het strand. Vier roeiers en 1 stuurman staan klaar. Eerst trekken ze hun zwembroek in hun kont waardoor het lijkt alsof ze een tanga aan hebben. Wel vreemd om de macho surfers dit te zien doen, mar ik heb dus wreed geluk want ik kan zo we kijken naar honderden schone gespierde strakke kontjes. Dan gaat het startschot en springen ze gelijktijdig in de boot en terwijl ze springen trekken ze reeds aan hun roeispaan (de kracht is gewoon fenomenaal) en sleuren ze met 4 de boot doorheen de hoge golven. Natuurlijk is het om ter eerst. Bij het terugvaren naar 't strand is het voor de stuurman die zijn kunsten moet laten zien, want hij moet proberen om de boor recht in een golf te krijgen en hij moet alle kracht gebruiken om er voor te zorgen dat de boot niet dwars komt te liggen.
We komen nu van Springbrook NP, een regenwoud op een plateau van 900 meter. Verschillende watervallen van meer dan 100 meter, een tropisch regenwoud, ... wat wilt eens mens meer. Een wandeling lang de falls brengt ons naar een pool waar we kunnen zwemmen. Het weer is zwoel (meer dan 30 graden en een vochtige omgeving) dus zwemmen in zo'n pool aan een waterval is gewoon heerlijk.
We gingen ook een lange wandeling van 17km doen. De wandeling vertrok op 3 km van de campground, met de fietsjes er naar toe geen probleem ... ware het niet dat het een stijgingspercentage van 10% is en we moeten toegeven op het einde zijn we te voet gegaan want het was gewoon te steil. Eindelijk aan wandeling gekomen, vraag ik mijzelf af hoe ik nog die 17km moet zien waar te maken na deze fysieke inspanning. De wandeling heeft code 4 gekregen, en dat wil zeggen dat het een zeer zware wandeling is (ondertussen kennen we de aussiewandelingen al een beetje). Plots hoor ik “godver ...” de track is gesloten door voorbije stormweer Maar de 4 km lange twin falls track is wel nog open, dus wordt het ipv 17km een 4 km lange wandeling. Ter compensatie wandelen we in de namiddag de 7 km lange track naar de pool om nog maar eens te zwemmen.
Maar nu fietsen we dus naar Surfers Paradise. Morgen Gaan we terug naar een regenwoud NP: Lamington.